Meditáció a szimbólumokra

Bölcsesség meditáció

Ha elcsendesedtél, keresd meg magadban a békét és a nyugalmat, szívedben a fényt… Lásd, ahogy szíved felé haladsz gondolatoddal…
Szívedben a Fény egyre nagyobb és nagyobb, ahogy közeledsz… Már betölti egész teredet. Merülj bele szíved szeretetébe… Ebben a szeretetben tiszta és fényes vagy.  
Lépj ki szívedből szeretettel és láss magad előtt nem messze egy csodálatos fát… Az Élet Fáját. Gyökerei a Földben vannak, koronája az Égbe nyúlik.
Most ez a Fa elvezet téged arra a helyre, hol eléd tárulhat az a szimbólum, amit szeretnél megkapni.
Indulj lassan, lépj oda a fához és figyeld. Csodáld meg nagyságát és szépségét. Küldj neki szeretetet!

Most lépj elé, öleld át szíved szeretetével és kezeiddel. Lassan kezdj el kapaszkodni fölfelé a törzsén…
Ágaival finoman segít téged. Lábadat megvetheted, mert mindig találsz valami kapaszkodót. Mindig találsz egy apró ágat, kedves kis dudort, mire ráteheted a lábad, így könnyedén jutsz előre. Egyre feljebb kapaszkodsz, haladsz fölfelé… hallod, ahogy finom energiák elérik az ágak lombjait és ott susognak a levelek között…
Szeretetben élsz, fényben jársz! - hallatszik az üzenet…
Felérsz a fa tetejére.
Lépj fel a fakoronára, mert a lomb megtart téged.
Lépj ki bátran és nézz körül… Körülötted fénylő tér, simogató energiák, csodálatos színek. Világító kék ég feletted… Most itt ebben a csodálatos kék égben kérd ide a neked segítő szimbólumot…  kérd és megkapod.

Észreveszed, hogy egy Fénymester áll most melletted, és segít neked… Ő rajzolja le az isteni Fényből a Jelet. Kérd meg tisztelettel, mutassa azt meg. Ha szíved tiszta a válaszra, s azt befogadni kész vagy, eléd tárja, hogy lásd… Kezével a Fényből felrajzol egy jelet, s megjelenik előtted ragyogva a Fényszimbólum.

Rajzold most körbe te is az előtted fényben kirajzolódott szimbólumot ujjaddal, hogy megjegyezd. Kövesd vonalait fényemlékezetedben, hogy előjöjjön ereje… Érezd meg benned az erőt, energiát, amit ez a Szimbólum most feltár… Figyeld magadban, mit üzen neked, hogyan kapcsolódik hozzád… Hagyj időt, hogy feltáruljon előtted üzenete...

Megkaptad a Szimbólumot, melyet eléd tárt a Mester. Ereje s tanítása tiéd. Vidd magaddal és engedd, hogy dolgozzon veled, benned. Kérd az Atyai áldást, hogy a kapott Szimbólum segítsen téged utadon.

Köszönd meg, búcsúzz el… s most lassan, ahogy jöttél, az Életfa ágain, mire most rálépsz, kezdj leereszkedni lágyan, finoman… ereszkedj a lombok között és figyeld a susogást… most mit üzen neked?

Már eléred a törzsét… Öleld át szeretettel, ereszkedj tovább… örülj a Létezés minden pillanatának. Légy tudatában fényednek, erődnek. Töltsön el ez boldogsággal, mert a Szeretet, Jézus benned van, mert te vagy a Fény.

Leértél már a fa aljára, lépj le a földre. Öleld át még egyszer a törzsét, szívd be az illatát… Örülj az Atyai áldásnak, a mennyei segítségnek.

Ereszkedj vissza most szívedbe, hisz onnan tekintesz magad felé szeretetből, fényből, az isteni minőséggel.
Szíved szeretetét most áraszd ki egész testedre…
Szeretve vagy, Isten szeret téged. Szeresd te is magad, szeresd magad igaz szívvel és lélekkel… 
Ha úgy érzed visszatértél szeretetben, teljességben, testben és egységben Szimbólumoddal, fejezd be a meditációt.